Nikmati Kehidupan Yang Lebih Bermakna Dengan Gula Kelapa OCOC

Pemanis semula jadi, penuh dengan nutrisi organik untuk kesihatan anda sekeluarga. Diimport khas dari Indonesia.

TOP ORGANIC PRODUCT 2020 & 2021

OCOC Gula Kelapa telah memenangi 4 Anugerah dari Reader’s Choice Award dalam kategori Top Organic Product.

Adakah Anda Mengalami Masalah Berikut?

Memperkenalkan OCOC Gula Kelapa

Kini, anda boleh nikmati rasa manis tanpa menjejaskan kesihatan anda. Gula Kelapa OCOC yang telah dipasarkan sejak 2018, bertujuan untuk memberi alternatif makanan sihat supaya anda boleh mengekalkan gaya hidup sihat.

*Gula Kelapa OCOC bukanlah pengganti ubat atau penawar kencing manis, hanya sekadar pemanis alternatif yang lebih sihat.

Tahukah Anda?

100% Gula Kelapa Tulen Untuk Membantu Kesihatan Anda

Kini, anda boleh nikmati rasa manis tanpa menjejaskan kesihatan anda. Gula Kelapa OCOC yang telah dipasarkan sejak 2018, bertujuan untuk memberi alternatif makanan sihat supaya anda boleh mengekalkan gaya hidup sihat.

“Lebih 40,000 unit telah dijual kepada lebih 6,000 pelanggan di seluruh Malaysia, Indonesia, Brunei dan Singapura.”

Apakah Perbezaan Gula Kelapa Berbanding Gula Lain?

Gula putih biasa tidak mengandungi sebarang nutrien penting manakala, gula kelapa mempunyai zat besi, zink, kalsium, kalium, polifenol dan antioksidan.

Gula kelapa mempunyai Indeks Glisemik (GI) yang lebih rendah berbanding gula putih. Semakin rendah skor GI, semakin perlahan peningkatan paras gula dalam darah ataupun sebaliknya.

OCOC Gula Kelapa ataupun Coconut Sugar adalah alternatif yang lebih sihat berbanding kepada gula putih yang lebih dikenali sebagai gula biasa.

Anda boleh menggunakan OCOC Gula Kelapa dalam masakan harian seperti:

Bagaimana OCOC Gula Kelapa Mampu Membantu Anda?

OCOC Gula Kelapa mengandungi pelbagai nutrien yang bermanfaat untuk tubuh badan dan imunisasi anda seperti:

PHYTONUTRIENT

Menurunkan paras gula dan mengurangkan keradangan.

INULIN

Meningkatkan imunisasi badan dan menyihatkan usus.

POLIFENOL

Kaya dengan anti oksidan.

KALSIUM

Baik untuk kesihatan tulang dan gigi.

Top Organic Product 2020 & 2021

OCOC Gula Kelapa telah memenangi 4 Anugerah dari Reader’s Choice Award dalam kategori Top Organic Product.

Seperti dihebahkan dikaca televisyen dan radio

Mengapa OCOC Gula Kelapa Pilihan Utama Anda Sekeluarga?

Testimoni Pelanggan

Lebih daripada 40,000 unit OCOC Organic Coconut Sugar sudah kami jual kepada lebih daripada 6,000 pelanggan yang berpuas hati di seluruh Malaysia, Indonesia, Brunei, dan Singapura

Ellysa Paris
Ellysa ParisDari Facebook
Read More
Alhamdulillah terima kasih Dr, asbab gula kelapa ni hidup kami sekeluarga berubah. Rumah kami dah takde gula putih. Berat badan masing2 turun byk. Bayangkan yang berat 70kh turun sampai 50kg lebih, yang 60kg turun ke 45 kg. Kawan yang ada diabetis pun makin ok bacaan gulanya. Puncanya hanya 1 saja. Tukar gula putih ke gula kelapa OCOC. Beramal dengan ilmu yang Dr berikan. Dah la sedap berkhasiat pulak tu. Bertambah sihat. Alhamdulillah.
Ummu Iffah
Ummu IffahDari Facebook
Read More
Ummi mula guna sejak February 2020. Alhamdulillah alternatif gula putih. Takde risau lagi kenaikkan bacaan gula dalam darah . Seperti yang ummi share dalam testimoni di atas Doc. Terbaik Ococ.
Sam-Unik Shamsiah
Sam-Unik ShamsiahDari Facebook
Read More
Benar. Saya dah stop gula putih 5 tahun lepas. Sekarang consume Gula Kelapa Organik dengan Coffee Bean Ori. Juga aiskrim Kacang Merah Gula Kelapa. Pergh sedap.
Khairiah Kamilah
Khairiah KamilahDari Facebook
Read More
Best sangat gula kelapa ni. Dahlah sedap menyihatkan pula tu.
Shiba Sharipuddin
Shiba SharipuddinDari Facebook
Read More
Alhamdulillah dah lama kami sekeluarga tak ambil gula putih. Sekarang tukar kepada gula kelapa. Rendah GI. Rasa pun sedap, lemak-lemak manis. Alhamdulillah kesihatan pun makin baik.
Mas Ayu Shaharim
Mas Ayu ShaharimDari Facebook
Read More
Gula kelapa buat sambal sedap. Dah 3 tahun bertukar kepada gula kelapa. The best ever
Azlina Fuad
Azlina FuadDari Facebook
Read More
Saya dah guna. Memang sedap memang akan repeat order.
Nazatul Arish
Nazatul ArishDari Facebook
Read More
OCOC setiap pagi saya kalau terindu sangat nak makan manis. Scop kan OCOC terus masuk mulut. Bacaan gula menurun stabil. Alhamdulillah.
Previous
Next

Gunakan OCOC Gula Kelapa Dalam Masakan Harian Anda Tanpa Keraguan

Kami mempunyai pensijilan makmal diiktiraf oleh Bahagian Keselamatan dan Kualiti Makanan (MeSTI), Kementerian Kesihatan Malaysia.

Pesanan diterima sebelum jam 3 petang (Ahad hingga Khamis dan Sabtu):

– Penghantaran pada hari yang sama

Pesanan pada hari Jumaat:

– Penghantaran pada hari Sabtu

Kami mempunyai polisi bayaran balik 7 hari. Jika produk rosak, kami akan menghantar pengganti secara percuma

Dapatkan sekarang!

Hanya RM45.00 untuk 1kg OCOC Gula Kelapa. Pelaburan yang paling menguntungkan dan sangat berharga untuk kesihatan anda sekeluarga.

Mencegah Lebih Baik Dari Merawat

Jom tukar ke Gula Kelapa OCOC!

Gula Kelapa OCOC
RM 60.00
RM45.00
Anda jimat RM15.00!

Penghantaran Hari Yang Sama

Order sekarang dan kami akan pos pesanan anda pada hari yang sama.

Polisi Pemulangan 7 Hari

Terima barang rosak? Kami gantikan dengan percuma.

Soalan-soalan Lazim (FAQ)

Bila kita ambil gula putih, ianya menyebabkan berlaku peningkatan gula dalam darah manusia. Dalam konteks yang mudah difahami, gula putih dikaitkan dengan High Glysemic Index.

Bukan itu je, bila kita makan gula putih saja, akan berlaku lonjakan pada gula dalam darah.

Makin tinggi Glysemic Index nombornya, makin tinggi pengeluaran insulin, dan semakin cepat proses pengeluaran gula dalam darah itu. Gula putih mempunyai Glysemic Index sekitar 60 dan ke atas.

Tapi berbeza dengan gula kelapa. Ianya dibuat daripada kelapa, tanpa proses yang berlaku seperti gula putih, dan nilai indeksnya lebih rendah, iaitu pada kadar 30.

Dalam gula kelapa terdapat 1 bahan yang bernama inulin. Inulin menstabilkan gula dalam darah manusia. Selain daripada manganese yang terdapat dalam gula kelapa, ia juga bantu merangsang komunikasi 1 sel otak ke sel otak lain.

Ada banyak lagi bahan-bahan penting yang terdapat dalam gula kelapa pada jumlah yang kecil.

American Diabetes Association sendiri mencadangkan gula kelapa sebagai alternatif, yang lebih baik untuk diambil berbanding gula putih, kepada pesakit diabetes.

Sebab tu dalam Dark Choc Drink OCOC gunakan gula daripada sumber organik iaitu gula kelapa. Manisannya tidak memberi bahaya pada tubuh manusia bahkan mengandungi nilai nutrisi yang penting pada sistem tubuh manusia. Malah beri nilai kesihatan yang lebih baik buat seisi keluarga.

Boleh guna sama seperti anda guna gula putih. Gula kelapa memang mudah larut dan sesuai digunakan untuk bancuh minuman dan digunakan untuk memasak.

Lebih dari 2 tahun jika disimpan dengan betul.

 

Simpan di tempat yang dingin, bersih dan kering.

Boleh hubungi Talian Customer Careline melalui whatsapp/ panggilan telefon di 013 628 1828.

Bergantung kepada isu, selalunya tidak lebih dari 10 hari bekerja.

Pesanan akan dihantar setiap hari kecuali hari Jumaat dan Cuti Umum.

Ada 1 jenis kurier servis yang OCOC gunakan untuk penghantaran pesanan iaitu J&T.

Setakat ni, OCOC hanya membuat penghantaran di sekitar Semenanjung Malaysia dan Sabah Sarawak sahaja.

Rate bagi penghantaran ke Semenanjung adalah bermula dari RM8 namun bergantung kepada berat item dalam setiap pesanan.

Setakat ni OCOC tidak tersedia untuk self pickup.

Jika berlaku kesilapan sewaktu mengisi info penerima pesanan, boleh hubungi Talian Customer Careline OCOC melalui whatsapp/ panggilan di 013 628 1828

1
Produk
Pilih Kuantiti
2
Maklumat Anda
Isi Maklumat Anda
3
Pembayaran
Isi Maklumat Pembayaran
1
Gula Kelapa
Gula Kelapa
 × 1
-
+
RM45.00

Subtotal RM45.00
Shipping RM8.00
Total RM53.00

Produk Kami

Products
Qty
Price
1
Gula Kelapa
-
+
RM45.00

Maklumat Anda

Malaysia

Malaysia

Maklumat Penghantaran

Your Payment Information

All transactions are secure and encrypted. Credit card information is never stored on our servers.

  • Pay with your credit card via Stripe.

    Your personal data will be used to process your order, support your experience throughout this website, and for other purposes described in our privacy policy.

    Your Cart
    1
    Gula Kelapa
    Gula Kelapa
    × 1
    -
    +
    RM45.00
    Subtotal RM45.00
    Shipping RM8.00
    Total RM53.00
    Brain Story Sdn. Bhd. (1280986-W)