Ni Lagi Sedap ialah perasa semulajadi yang dibuat dari bahan kaya umami seperti bawang, bawang putih, cendawan dan rumpai laut yang disempurnakan dengan gula kelapa, garam bukit dan serbuk ayam.
Bebas dari perasa tiruan dan bahan pengawet, hidangkann pada anak-annak denngan yakin!
Rasai kepuasan melihat anak-anak nikmati hidangan sihat kita dengan penuh selera.
Masakan anda pastinya lebih enak dengan Ni Lagi Sedap
100% Semulajadi!
Serbuk Ayam
Bawang
Bawang Putih
Cendawan
Rumpai Laut
Garam Bukit
Gula Kelapa
Sesuai Untuk Pelbagai Masakan
Sup
Sambal
Kilas
Deria rasa yang ke-5 selepas manis, masam, masin dan pahit.
Umami adalah rasa semulajadi yang bole dijumpai dalam makanan seperti rumpai laut, miso, keju, tomato dan bawang.
Resipi
Bahan
Butter Kupang Bawang Lobak Merah Lobak Hitam Lada Hitam Zucchini Terung Daun Pasli atau Ketumbar Ni Lagi Sedap
Cara Masakan
Tumis bawang berssama butter dan masukkann kupang.
Bila separuh masak, campurkan lobak merah, zucchini dan terung.
Kacau biar rata.
Masukkan lada hitam dan Ni Lagi Sedap atau bahan lain yang anda suka.
Tabur coriander dan parsley.
Kacau rata dan hidangkan.
Bahan
Terung Air Bawang Putih Bawang Merah Ni Lagi Sedap Tepung Jagung Minyak Masak Telur Cili Padi Merah
Cara Masakan
Potong terung ikut bentuk yang disukai.
Rendam terung untuk elakkan pengoksidaan.
Perah terung dan salutkan dengan tepung beras.
Goreng terung tanpa minyak.
Pecahkan 2 biji telurdan goreng sehingga masak.
Masukkan bawang merah, bawang putih dan cili.
Perasakan masakan dengan serbut Ni Lagi Sedap.
Masukkan terung yang telah digoreng tadi, kacau rata.