Penambah Perasa Organik Dalam Masakan

Sihat, tapi....Sedap ke?

Tamatkan dilema anda dengan

Ni Lagi Sedap ialah perasa semulajadi yang dibuat dari bahan kaya umami seperti bawang, bawang putih, cendawan dan rumpai laut yang disempurnakan dengan gula kelapa, garam bukit dan serbuk ayam.

Bebas dari perasa tiruan dan bahan pengawet, hidangkann pada anak-annak denngan yakin!

Rasai kepuasan melihat anak-anak nikmati hidangan sihat kita dengan penuh selera.

Masakan anda pastinya lebih enak dengan Ni Lagi Sedap

100% Semulajadi!

Serbuk Ayam
Bawang
Bawang Putih
Cendawan
Rumpai Laut
Garam Bukit
Gula Kelapa

Sesuai Untuk Pelbagai Masakan

Sup
Sambal
Kilas

Deria rasa yang ke-5 selepas manis, masam, masin dan pahit.

Umami adalah rasa semulajadi yang bole dijumpai dalam makanan seperti rumpai laut, miso, keju, tomato dan bawang.

Resipi

Bahan

Butter
Kupang
Bawang
Lobak Merah
Lobak Hitam
Lada Hitam
Zucchini
Terung
Daun Pasli atau Ketumbar
Ni Lagi Sedap

Cara Masakan
  • Tumis bawang berssama butter dan masukkann kupang.
  • Bila separuh masak, campurkan lobak merah, zucchini dan terung.
  • Kacau biar rata.
  • Masukkan lada hitam dan Ni Lagi Sedap atau bahan lain yang anda suka.
  • Tabur coriander dan parsley.
  • Kacau rata dan hidangkan.
Bahan

Terung
Air
Bawang Putih
Bawang Merah
Ni Lagi Sedap
Tepung Jagung
Minyak Masak
Telur
Cili Padi Merah

Cara Masakan
  • Potong terung ikut bentuk yang disukai.
  • Rendam terung untuk elakkan pengoksidaan.
  • Perah terung dan salutkan dengan tepung beras.
  • Goreng terung tanpa minyak.
  • Pecahkan 2 biji telurdan goreng sehingga masak.
  • Masukkan bawang merah, bawang putih dan cili.
  • Perasakan masakan dengan serbut Ni Lagi Sedap.
  • Masukkan terung yang telah digoreng tadi, kacau rata.
  • Sedia untuk dinikmati.