Penghantaran Percuma Serendah Belian RM100 sahaja!

Ococ Logo.svg
Leaves.svg
Were.svg
0+ Trusted Reviews

Chickpeas Snack

Bila dapat pelbagai keluhan dari parents terutamanya para ibu, beliau kena buat sesuatu. Ianya indikator besar untuk menggerakkan Dr Rizal Abu Bakar untuk formulasikan jajan versi sihat!

Yang bebas dari bahan pengawet dan segala jenis gula tersebut seperti sucralose, aspartame dan pelbagai nama lain.

Chickpeas OCOC ni pastinya sihat, menggunakan pewarna dan perasa semulajadi.

Bahan utama dalam Chickpeas semestinya kacang kuda. Pelbagai kajian nyatakan manfaat dan sangat elok untuk diamalkan.

Paling penting, Chickpeas OCOC semestinya sedap. Jangan beli 1 pek je, nanti berebut pula anak-anak.

RM14.50

SPESIFIKASI PRODUK

10 in stock

SESUAI UNTUK

Semua peringkat usia
Intoleransi gluten
Mesra perjalanan
Dijadikan sebagai hadiah/buah tangan

5/5
6,101+ Pelanggan Berpuas Hati

Bahan

Bahan Chickpeas

Kacang Kuda vs Nasi Putih

Kacang Kuda Vs Nasi Putih
KHASIAT SAINTIFIK #1

Bakar lemak secara semulajadi

Kalau nak turunkan berat badan boleh cuba kacang kuda ni. Kacang kuda bagi rasa kenyang. Bagi hormon kenyang leptin keluar. Dia benamkan hormon lapar.

Kajian dari George Mason University dapati kesan yang hebat kalau ambil kacang kuda ni.  Dalam kajian, peserta tiada risiko untuk obese dan BMI turun.

Kacang kuda juga dapat kecilkan saiz pinggang. Dapat hilangkan perut dan dagu berlapis. Atau kecilkan lengan gelebeh tu.

Macam mana? Kacang kuda ada L-Carnitine.

L-Carnitine ialah sejenis asid amino. Penting untuk penggunaan lemak dalam tubuh. Ia tukarkan lemak kepada tenaga.

L-Carnitine juga menghalang berlakunya fatty liver disease dan badan letih.

Man Burning Fat
Diabetes Friendly
KHASIAT SAINTIFIK #2

Elok untuk pesakit diabetes

Untuk yang ada diabetes, chickpeas ni stabilkan gula dalam darah. Ada kajian menarik di American Journal of Clinical Nutrition pasal diabetes ni.

Kajian ini dapati mereka yang ambil 200g chickpeas turun gula dalam darah sebanyak 21%. Banyak tu.

KHASIAT SAINTIFIK #3

Mesra untuk usus & mencegah kanser

Paling win sekali ialah makan kacang kuda bantu keluarkan butyrate dan saponins. Butyrate turunkan inflamasi pada sel colon. Rendahkan risiko dari terkena kanser kolon.

Kacang kuda kaya dengan serat dari tumbuhan. Serat ini lebih senang untuk diproses oleh sistem penghadaman kita. Ia juga jadi sumber makanan kepada bakteria baik di usus.

Saponins pula mantap dalam halang pertumbuhan tumor. Hebatkan!

Great For Intestine Cancer
Happy Malay Woman
KHASIAT SAINTIFIK #4

Wanita wajib amalkan kacang kuda!

Isaflavone dalam kacang kuda ini mampu stabilkan hormon dan bantu hal berkaitan simptom pre-menstrual symptom (PMS), perimenopause dan menopause.

Kacang kuda ada phytoestrogen yang tinggi. Jadi, ia sangat sesuai sebagai snacking untuk wanita, terutamanya yang sedang alami perimenopause dan menopause. Ia bantu untuk stabilkan paras estrogen dalam badan wanita.

TESTIMONI

Apa kata mereka tentang Chickpeas OCOC?

ADA SOALAN?

FAQ

Anda ada soalan? Kami ada jawapannya.

Ya, Chickpeas boleh diberi kepada anak-anak bila mereka dah boleh hadam makanan.

Ya, kacang kuda rendah GI. Ia juga menggunakan Gula Kelapa sebagai pemanis.

Boleh. Pesakit gout perlu elakkan gula putih. Chickpeas guna gula kelapa asli sebagai pemanis.

Chickpeas dipek dalam “resealable pack”. Jadi ianya senang untuk disimpan dan dibawa ke mana-mana sahaja. Simpan di suhu bilik dan elakkan dari terdedah dari matahari secara terus.

Review & Testimonial

Khas Untuk Anda

Chickpeas Snack

RM14.50

10 in stock

SHOPPING BAG 0
Best Seller
Kategori
Produk