Penghantaran Percuma Serendah Belian RM100 sahaja!

Ococ Logo.svg
Lain
Posted in

Sayuran yang KAYA Oksigen Di Dunia!

Posted in
Pexels.com

Marilah kita ambik tahu tentang sayuran yang kaya dengan oksigen yang dapat membantu kita untuk meningkatkan tahap oksigen secara semula jadi. Jom baca sampai habis!

1. Bayam

Bayam sangat tinggi kandungan besi. Zat besi yang terkandung  di dalam bayam membantu membawa oksigen ke seluruh badan, sehingga membuat otak dan otot anda bekerja dengan lebih kuat. Ia juga kaya dengan fitonutrien dan disenaraikan sebagai makanan yang paling sihat di dunia.

Unsplash.com

2. Brokoli:

Brokoli sangat kaya dengan menyediakan vitamin antioksidan dalam tubuh kita. Ia boleh memberikan sokongan jangka panjang metabolisme oksigen dalam badan kita.

Unsplash.com

3. Alfalfa Sprouts:

Benih sprouted, yang mengandungi jumlah klorofil yang baik adalah salah satu makanan terbaik yang meningkatkan tahap oksigen. Alfalfa Sprouts mengandungi jumlah nutrien dan enzim tertinggi yang membantu dalam meningkatkan fungsi badan kita. Untuk mengekalkan kesihatan yang baik, kita harus menjadikan pucuk Alfalfa sebagai ulam  dalam pelan diet harian kita.

Unsplash.com

4. Kentang manis:

Kentang manis tinggi dalam antioksidan dan membantu melindungi organ-organ kita dari semua jenis kerosakan. Ia juga kaya dengan mineral tetapi juga sangat kaya dengan kalium dan magnesium.

Unsplash.com

5. Kekacang

Ia juga dipanggil Leghamoglobin, yang merupakan pembawa oksigen. Leghamoglobin mempunyai pertalian yang lebih tinggi untuk oksigen dan dapat menyimpannya selama beberapa saat. Dengan memakan kekacang dalam kuantiti yang baik, tahap sebatian ini juga boleh meningkat, menyebabkan bekalan oksigen yang lebih baik.

Unsplash.com

6. Capsicum (Cayenne), Cantaloupe

Makanan seperti kapsul, cantaloupe dan lada Cayenne mempunyai kandungan air yang tinggi, yang dapat memberikan oksigen yang diperlukan dalam tubuh. Ia juga mengandungi paras Vitamin A yang baik, yang merupakan antioksidan semulajadi untuk melawan radikal bebas. Ia juga kaya dengan serat makanan untuk memberi kesihatan usus yang lebih baik.

Unsplash.com

Semua sayuran ini tinggi kandungan alkali, yang dikenali untuk meningkatkan aliran darah di dalam badan.

Sayuran juga meningkatkan keupayaan untuk mendapatkan lebih baik vitamin dan mineral dalam badan. Menambah sayuran ini dalam diet harian anda boleh mengawal masalah pernafasan, mencegah penyakit jantung dan juga melindungi tubuh anda daripada banyak kanser.

Tukar ke Oksigen SEMULAJADI untuk kehidupan yang lebih baik dan sihat!

Join the conversation

SHOPPING BAG 0
Best Seller
Kategori
Produk